Fazz and His Jazzcrusaders - Jazzklubben

28-02-2020
Fazz and His Jazzcrusaders

Nicholai ”Fazz” Andersen hører til blandt de yngre kapelmestre inden for den traditionelle jazz (født 1974). Siden ungdommen i Frederikshavn har han været musikalsk aktiv. Over hele landet lærte vi ham at kende, først som medlem af Seaside Jazz Gang, så Goodfellas, og endelig som kapelme-ster i Cornet Chop Suey. Alle disse orkestre har vi haft på besøg i Ringsted. I 2016 startede han et nyt orkester, ud fra kærligheden til den helt gamle jazz, og samlet en flok ligesindede yngre musike-re omkring sig. De kommer fra det nordjyske, nærmere betegnet Sæby og Frederikshavn. Orke-stret har siden, med stor succes, optrådt i de fleste danske traditionelle jazzklubber og jazzfestival-ler. Til daglig underviser Nicholai på Ålborg Kulturskole og Det Jyske Musikkonservatorium som læ-rer i rytmisk trompet.

Besætningen i Fazz Jazzcrusaders er:

- Nicholai ”Fazz” Andersen, trompet og vokal
- Morten Lund Larsen, basun og vokal